torsdag den 21. februar 2013

Vandhjulet


Vandhjulet


Hvad er det egentlig folk går rundt og laver, alting skal gå så hurtigt, folk har ikke tid til at stoppe op, og se sig tilbage og tage det roligt, det er som om folk, er i deres eget lille hjul, som bliver ved med at køre rundt i en rygende fart uden at stoppe.  Hvad er det der gør, at vi skal stresse rundt i vores hverdag og løbe rundt hele tiden, hvorfor kan vi ikke bare tage et skridt af gangen, og mærke os selv? ”bare et lille øjeblik” vi mennesker er som et vandløb, der aldrig mister fart. Alting skal være perfekt, intet må se forkert ud.

Og hvorfor går vi rundt, og er så bange for det anderledes, ”det er her jo allerede”. Hver dag går vi rundt og snakker om den moderne verdens problemer,” men hvor mange er egentlig med til at støtte op om det?” , at snakke om alverdens ting, der kunne gøres bedre, uden at gøre noget ved det, er en ting vi mennesker er gode til. Co2 udslip, fattigdom og finanskrise, er nogle af de emner, mange går rundt og taler om, ”men hvor mange er med til at gøre noget ved det” og så er det det med, at alt skal være perfekt, man skal have en perfekt familie, perfekt krop, de nyeste ting og være smuk på den rigtige måde, ” hvorfor er det alting skal være perfekt, vi bliver ved med at snakke om, at det er godt at være anderledes, men hvis man er anderledes er man jo et nemt mobbe offer”, vi mennesker er gode til at bibeholde en facade, ingen skal se de mangler og fejl man har, folk skal se at man er perfekt, og at man ikke har en eneste fejl.

Man lære jo af sine fejl, men det er som om, at det er ved at være et stort tabu, hvis man ikke er ligesom alle andre. Hvad er det vores verden er blevet til? Man er ikke normal hvis man går til psykolog, man skal være ligesom alle andre, ellers ryger man ud af fællesskabet, det er tæt på at være vigtigere, at opnå penge og rigdom, end at finde den ægte kærlighed, og skabe en familie.

Verden bliver mere og mere moderne, vi er endda i gang med at designe robotter, som kan erstatte noget af personalet fra plejehjem, hvad er det vi er i gang med at gøre, alle har brug for menneskelig omsorg, når de har brug for det og det kan da ikke erstattes med en robot. Der er mange der er blevet egoistiske og de tænker ikke på andre en dem selv. 

  Hvad skal man gøre, for at folk sætter farten lidt ned, og ser på hinanden og ligger facaden lidt tid side, hvad skal der til, for at vi vil vise vores ægte side og være fuldkommen os selv, hvorfor skal man være og se ud som alle andre, og være som andre folk vil have man er, bare for at passe ind i et fællesskab?. Kan vi mennesker ikke bare tage os sammen og vise hvem vi rigtig er. Det er spørgsmålet.

Jeg fik inspiration til at skrive denne tekst efter vi havde læst og analyseret en tekst ved navn eksistens                          

Ingen kommentarer:

Send en kommentar